arwen' in ilk günü :)

arwen' in ilk günü :)

07 Aralık 2011

araba tutması

Araba kullanırken yada toplu taşıma araçlarında arabaların oraka koltuklarında oturup etrafı seyreden köpekler görürdüm hep. Bu yaşıma kafar değil bir hayvanla aynı evde yaşaman 1 metreden fazla yakınlaşmamış biri olarak her köpek arabaya biner ve camdan etrafı seyretmeye başla sanırdım.

Arwen' le yaşamaya başladıktan sonra konunun bu kadar da kolay olmadığın farketmem uzun sürmedi. Ne zaman arabaya binsek önce salyalanan ağzı sonra da midesindekilerin hepsini arabaya boşaltmasıyla sevgili kızımız köpeklerde araba tutması sonunun ne kadar sinir bozucu olduğunu ve ne kadar kötü kokabileceğini farketmemizi sağladı :)

Kısa yada uzak mesafe farketmeksizin arwen arabaya binişinin en geççç 15. dakikası cezasını kesiyordu. bu konuda veterinerimizle görüştük, interneti araştırdık, başka köpek sahipleriyle konuştuk ama sonuca ulaşamadık. Her arabaya binişimiz aynı sşekilde sonuçlanınca inatlaşmaktan vazgeçtik. Ama tatil için Marmaris'e birlikte gidiyorduk ve arwen 12 saat boyunca arabada bizimle gelmek zorundaydı. Biraz barbarca olabilir ama sın çaremiz arwen' e benim de zaman zaman kullandığım mide bulantısı haplarından içirmekti ki; içirdik ve sonuça ulaştık :) awen marmaris yolculuğunu tamamen sorunsuz bir şekilde atlatarak daha önce neden yapmadık diye kafamızı taşlara vurmamıza sebep oldu.

İlacı yutmamak için her numarayı denese de (sanki yutmuş gibi yapıp, kafamızı çevirdiğimiz anda tükürdü) en sonunda zafer bizimdi !!!

3 yorum:

  1. merhaba.. yeni evlat edindiğim oğlumda da aynı problem var. siz hangi ilacı kullanıyorsunuz acaba?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, biz araba tutmasını önlemek için arabaya binmeden önce arwene metpamid icirirdik. Ve mümkün olduğunca midesinin boş olmasına dikkat ederdik, su mama ve ödül biskuvisi arabaya binmeden önce arwene yasaktı :) biz ilacı yutturdugumuzu sanıp arkamızı döndüğümüz anda arwenin ilaçları tükürdugu de çok oldu bu yüzden dikkatli olmanızı öneririm. Ne kadar çok arabayla çıkarsanız o kadar çabuk alışacak, hatta mümkünse uzun yola çıkın hemen alışıyor biz Marmaris'e gittik gecen yaz o zamandan beri sıkıntımız yok. Gecmis olsun

    YanıtlaSil
  3. tutan şey ne ise, ona binmeden önce tıka basa yemek yememeli. Süt ve su çok fazla içmemeli.
    http://www.2kafadar.com/araba-tutan-bir-insan-ne-yapabilir/

    YanıtlaSil